OHINIYA

 


Van harte welkom bij Ohiniya Rhodesian Ridgebacks. Wij zijn Wilco en Nike en samen met onze drie zoons Raf, Senn en Tim, onze drie Rhodesian Ridgeback meiden Neyja, Shira en Satinka en onze boerderij kat Patchi wonen we heerlijk op het buiten in Zeeland. De liefde voor dit ras begon allemaal in 1993. Na veel leesvoer en het ras goed bestudeerd te hebben, werd in 2007 onze droom werkelijkheid, kennel OHINIYA was opgericht. Shira is de grondlegster van onze kennel en afkomstig van kennel Gunthwaite and Burncote uit Engeland. Ze is moeder van Kira en oma van onze Satinka. Neyja is onze oudste RR dame.

Met onze honden willen wij graag de authenticiteit van het ras bewaren en met weloverwogen combinaties het type Ridgeback neer zetten dat wij graag willen fokken namelijk lieve, gezonde en harmonieuze honden die stabiel van karakter zijn, puur, atletisch en krachtige lichamen met een goede, sterke bone en zonder neiging naar massiviteit. No-nonsense Rhodesian Ridgebacks. Honden die in het gezinsleven passen, maar wel hun eigen identiteit, waardigheid, eigenzinnigheid en trots behouden. 

Af en toe hebben wij een nestje, maar als we het doen, gaan we zorgvuldig te werk om die bloedlijn te kiezen waar we de kwaliteit van de Rhodesian Ridgeback mee kunnen verbeteren en streven we naar het authentieke type. Gezondheid en karakter staan hierbij voorop. Zo hebben onze honden meerdere gezondheidstesten ondergaan en zijn hiervoor ook geslaagd. Wanneer u op zoek bent naar deze kwaliteit, is het het wachten meer dan waard.

Wij zijn lid van de Rhodesian Ridgeback Club Nederland, aangesloten bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied en de FCI. 

Wij wensen u veel lees- en kijkplezier op onze website.

Wilco & Nike

Rhaisah Asali van het Maasjesfles

Arun

Thaiko